Suomen Meripelastusseura

Suomen Meripelastusseura on toiminut vesilläliikkujien turvana jo yli 125 vuotta. Päätehtävänä on auttaa vesillä hätään joutuneita. Vuosittain Meripelastusseura hoitaa noin 2000 pelastus- ja avustustehtävää, joissa apua saa lähes 4000 ihmistä. Lisäksi seura tekee työtä yleisen veneilyturvallisuuden parantamiseksi jakamalla tietoa ja pyrkimällä vaikuttamaan asenteisiin sekä osallistumme ympäristövahinkojen torjuntaan.

Meripelastusseuralla on 57 jäsenyhdistystä ja 59 pelastusasemaa ympäri maata rannikolla ja sisävesillä. Asemille on sijoitettuna 135 pelastusalusta, joiden miehistöissä toimii noin 1400 vapaaehtoista. Vapaaehtoinen meripelastustoiminta on osa Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa).

Mukaan toimintaan!

Suomen Meripelastusseura hakee jatkuvasti miehistöihin eri puolille maata uusia, innokkaita ihmisiä.

Vapaaehtoinen meripelastustoiminta vaatii sitoutumista, mutta antaa paljon. Kanssaihmisten auttaminen, mahdollisuus päästä vesille ilman omaa venettä sekä monipuolinen pelastus- ja merenkulkukoulutus ovat paketti, jollaista mikään muu harrastus ei tarjoa.

Meripelastusseuran tuottama tietoisku turvallisesta vesillä liikkumisesta.

Mukaan pääseminen ei edellytä veneilykokemusta tai muuta erityisosaamista. Halu auttaa, into oppia uutta ja mahdollisuus sitoutua aikaa vievään harrastukseen riittävät. Hälytysmiehistöissä toimivilta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää, mutta jo 16-vuotiaana voi päästä pelastusalukselle harjoittelijaksi. Sitä nuoremmille merellisen harrastuksen tarjoaa Seuran nuorisotoiminta. Yläikärajaa ei ole, harrastusta voi jatkaa niin kauan kuin kunto kestää.

Lue lisää ja aloita elämäsi paras harrastus!

Lisätietoa