Suomen lentopelastusseura

SLPS tuottaa turvallista ja laadukasta vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa etsintä- ja valvontalentotoimintaa yhteistyössä viranomaisten ja muiden vapaaehtoisorganisaatioiden kanssa.

Suomen Lentopelastusseura SLPS ry on yksi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) koordinaatiojärjestöistä, ja vastaa kaikista sen ilmatoiminnoista.

Hälytysryhmän käytössä oleva lentokone.

Toimintamme perustuu vapaaehtoiseen auttamishaluun ja laadukkaaseen koulutukseen. Korostamme osaamista, pätevyyttä ja turvallisuutta.

Lentopelastusseuran kivijalkana toimivat jäsenyhdistyksemme, erilaiset ilmailu- ja lentokerhot, sekä uusimpina miehittämättömien ilma-alusten käyttäjien ja liidinlentäjien yhdistykset, jotka tuottavat sekä ilma-alukset että miehistöt. Tällä hetkellä noin 750 aktiivia muodostavat  35 hälytysryhmää lentäen metsäpalovalvontalentoja ja päivystäen erilaisia viranomaisen pyytämiä etsintä- ja valvontalentoja varten.

Lentäjä ja moottoroitu liidin (MOVA)

Lentokoneita hälytysryhmillä on käytettävissään yhteensä noin 50. Toki niillä lennetään myös ihan tavallisia harrastelentoja.

Suomen Lentopelastusseuran valikoimasta löytyy myös miehittämättömiä ilma-aluksia (RPA, Remotely Piloted Aircraft) sekä lentäjiä moottoroiduin liitimin (MOVA).

Vapaaehtoiset miehistöt, RPA-ryhmät ja varjoliitäjät ovat valmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden. Viranomaisen pyytäessä apua hälytyksen tekee seuran valmiuspäivystäjä, joka toimii seuran tilannekeskuksessa, ja vastaa yhteen valtakunnalliseen päivystyspuhelinnumeroon 24/7.

Miehittämätön ilma-alus (RPA, Remotely Piloted Aircraft)

Kaikki tehtävät perustuvat poliisi- ja pelastusviranomaisten kanssa tehtyihin taustasopimuksiin, ja operatiiviset tehtävät aina viranomaisen tilaukseen.

Seuran arvoja ovatHalu auttaa yhdessä, turvallisesti ja laadukkaasti”.

Lisätietoa